Raw food-bollar och fruktsallad med crème fraîche

20121006-225817.jpg
Raw-bollar med dadlar, hasselnötter och kokos.

Raw pekannötpaj till dessert blir bästa sättet att fira den här lördagen, tänkte jag. Efter flera timmar i träningstajtsen fanns det dock inga fem-timmar-i-frysen kvar.

Plan b, yes please!

Det vill säga, raw food-bollar och fruktsallad, prylar som tar ungefär noll tid att skaka fram. Och till er som inte har mixtrat med olika råa, nyttiga desserter – gör’t. Det är lätt att göra sött, gött och definitivt härligare än godis. Att jag, personen vars drömjobb brukade vara på en ferraribilfabrik, säger det säger allt.

Dagens bollar, mixa:

Fruktsallad med crème fraiche och grädde.

En dl hasselnötter
Sex dadlar
0,5 dl kokosflingor

Rullades i 84-procentig choklad, försvann snabbt ner i glada magar.

Till och med fruktsallad är svårare att göra. Den här serverades med crème fraîche och grädde.

Annonser

4 reaktioner på ”Raw food-bollar och fruktsallad med crème fraîche

  1. Jag bor väldigt väldigt nära ferraribilfabriken… Men har aldrig varit där trots att det är en favvo! Mitt drömjobb har länge varit på Estrella. Nu jobbar jag på ett drömjobb (och här finns inga chips någonstans, tack o lov). Måste börja mecka mer i köket och äta sån här godsaker!

    Gilla

    1. Jo, har också insett att det funkar att jobba med annat. Men jag vet vad jag missar på fabriken! På staten får vi förstås fruktkorg. Jätte…
      gott… Och… Kul, liksom! Ibland är päronen till och med mogna.

      Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s